Hamnfestivalen

Alla bilder tillhör mig om inget annat anges och ingen bild fÄr kopieras!

BÀttre sent Àn aldrig, men hÀr Àr lite bilder frÄn den lokala festivalen hÀr i LuleÄ som jag helt glömt bort att posta. Detta fotades i somras dÄ festivalen Àgde rum, och bland annat Silvana Imam upptrÀde. 


Mitt alldeles egna

Alla bilder tillhör mig om inget annat anges och ingen bild fÄr kopieras!
Trodde aldrig att den hÀr dagen skulle komma sÄ snabbt som den gjort, men skam den som ger sig. Men det jag pratar om Àr en lÀgenhet, och inte vilken lÀgenhet som helst, utan min alldeles egna lÀgenhet dÀr det Àr jag som ska stÄ pÄ kontraktet. SÄ nÀsta torsdag sÄ bor jag för första gÄngen i helt eget, kan inte fatta det! Kommer hett klart göra ett inlÀgg om enbart lÀgenheten och visa er hur det kommer att se ut men det blir nog insluter av nÀsta mÄnad dÄ jag mÄste fÄ i ordning allt och fÄ dit allt jag vill ha. Men jag kommer jobba pÄ med allt dÄ det blir klart sÄ snart som bara Àr möjligt efter jag flyttat in, dÄ jag knappt kan vÀnta tillS allt Àr pÄ plats!
 
SÄ nu i helgen blir det flyttpackning som stÄr pÄ agendan dÄ jag Àr ledig, och vet knappt vart jag ska börja för jag Àr sÄ taggad! Men har det mesta nerpackat redan sÄ det gÀller bara att organisera vad som ska vara kvar och följa med och det som ska slÀngas eller skÀnkas bort. Sen ska jag sÄklart kolla vad jag behöver köpa till och vi fÄr se om det blir i helgen eller om det blir nÀsta helg dÄ jag hunnit kolla vad som saknas nÀr jag vÀl Àr i lÀgenheten. 
 
Som ni kan förstÄ Àr jag otroligt lÀttad och oerhört glad att Àntligen kunna slÄ rot och fÄ lite mer struktur i mitt liv, dÄ det Àr en otrolig stress att inte veta nÀr man mÄste flytta eller vart nÀsta lÀgenhet kommer vara. För nu vet jag att kan andas ut och skapa nÄgot eget dÄ jag vet att det bara Àr jag som bestÀmmer över hur det ska se ut osv. SÄ nu kan jag Àntligen bjuda pÄ pyjamasparty och tacokvÀllar helt ostört haha! 
 
Nu ska jag dock Ă„tergĂ„ till jobbet dĂ„ min lunch Ă€r slut, men tills nĂ€sta gĂ„ng sĂ„ fĂ„r ni sprida massa kĂ€rlek till varandra❀
 

Att gÄ vidare

Alla bilder tillhör mig om inget annat anges och ingen bild fÄr kopieras!

Ibland tar livet en annan vĂ€ndning och allt som fanns som en dröm lĂ€ngre fram finns inte lĂ€ngre kvar. Det Ă€r svĂ„rt att komma vidare ibland men ibland kan det ocksĂ„ kĂ€nnas som en lĂ€ttnad, att inte behöva vara ledsen mer över nĂ„gonting som tynger ner och skapat sĂ„ mycket sorg inom en. Och det som för bara drygt tvĂ„ veckor kĂ€ndes som slutet har mer Ă€n vĂ€nt, jag Ă€r tillbaka och den som vill kan ju försöka stoppa mig nu. Har en urkraft inom mig och jag tĂ€nker aldrig mer svika mig sjĂ€lv som jag gjort. Och till alla er som funnits dĂ€r vid min sida under denna period, tack för att ni finns utan er hade jag inte orkat. Jag lovar att gottgöra er nĂ„gon dag❀

För att för första gĂ„ngen pĂ„ lĂ€nge sĂ„ mĂ„r jag bra, inte bĂ€st alla dagar men Ă€ndĂ„ bĂ€ttre Ă€n förut. Och det Ă€r en stor befrielse, att tyngden slĂ€ppt och jag kan börja fokusera framĂ„t. För nĂ€r du inte mĂ„r bra i tanken sĂ„ mĂ„r inget av dig bra. Och rekommenderar ingen att bara hĂ„lla allt jobbigt inom en, slĂ€pp ut allt. Skrik, grĂ„t eller bara slĂ€ng saker runt omkring dig tills det kĂ€nns bĂ€ttre, och glöm aldrig att vĂ„ga prata, och tro mig jag vet exakt hur svĂ„rt det Ă€r att vĂ„ga slĂ€ppa ut alla jobbiga tankar. Men det kommer kĂ€nnas bĂ€ttre fast de Ă€r jobbigt just dĂ„, sjĂ€lv har jag hittat en klok psykolog som fĂ„r mig att kĂ€nna att det Ă€r okej att inte alltid vars okej. VĂ„ga gĂ„ till en kurator/psykolog för den som tycker du Ă€r en sĂ€mre mĂ€nniska för det mĂ„r nog inte eller sĂ„ bra. För jag har lĂ€nge trott att för att gĂ„ till nĂ„gon och prata kommer folk tro att jag var galen, men det Ă€r oftast inte sĂ„ kanske Ă€r det nĂ„gon som kommer kolla snett eller höja ögonbrynen men vet du vad? De gör folk Ă€ndĂ„ om helt ovsentliga saker sĂ„ ta hand om dig sjĂ€lv istĂ€llet och tacka ja till att mĂ„ bra! Och jag vet att de tar tid att faktiskt ta tag i det och göra nĂ„got Ă„t hur man mĂ„r, men det Ă€r sĂ„ vĂ€rt det nĂ€r du vĂ€l gör det jag lovar❀

SÄ sammanfattningsvis sÄ kan jag vÀl bara konstatera att Àven fast jag trodde att jag aldrig skulle mÄ lite bÀttre igen sÄ gör jag nu det. Och att livet gÄr vidare och det blir bÀttre dag för dag fast det sÀllan blir som man tÀnkt sig, nÄgonsin.

Slutligen vill jag bara tillĂ€gga att ta hand om varandra och sprid massa kĂ€rlek till varandra❀

 

NecessÀr

Alla bilder tillhör mig om inget annat anges och ingen bild fÄr kopieras!

En necessÀr frÄn hm som jag köpte förra veckan som jag tÀnkte ha allt mitt nya smink frÄn semestern i!


Stadsminister selfies & Pride

Alla bilder tillhör mig om inget annat anges och ingen bild fÄr kopieras!
Efter en veckas semester sÄ har jag hunnit med alltifrÄn att ta en selfie med Sveriges stadsminister till att bott lÀngst upp pÄ en finlandsfÀrja. Har haft en helt underbar vecka och det som kÀnts motigt och trögt har nog sakta men sÀkert börjat lösa sig mer för varje dag som gÄtt, sÄ just nu leker livet! Det enda negativa Àr att ledigheten snart Àr över, men laddat batterierna och fÄtt tillbaka lite rÄg i ryggen har jag. SÄ Àven fast allt inte Àr spikat just nu sÄ kÀnns de ÀndÄ okej, för allt behöver inte vara kittat till 100% har jag insett under den hÀr veckan, för varje dag har jag tagit som den kommit och det har varit det bÀsta valet jag gjort pÄ lÀnge! Hade sÄklart vissa saker som jag hade spikat sedan innan men annars sÄ har det blivit spontant resten av tiden.
 
SĂ„ vad har jag nu varit och vad har jag gjort? Jo jag började veckan med att flyga ner till huvudstaden och dĂ€rifrĂ„n ta finlandsfĂ€rjan över till Helsingfors, dĂ€r stannade jag i drygt tvĂ„ dagar. Hann med att shoppa, Ă„ka Ă€nnu mer bĂ„t och bara vara turist. Hade supertur med vĂ€dret dĂ„ det blev dĂ„ligt vĂ€der nĂ€r jag Ă„tervĂ€nde till fĂ€rjan som tog mig tillbaka till Stockholm, hur perfekt var inte det liksom? VĂ€l i Stockholm sken solen igen, checkade in pĂ„ hotellet som för övrigt var superfrĂ€scht. Och hann dĂ„ med pĂ„ redan första kvĂ€llen springa in i Sveriges stadsminister Stefan Löfven, och oavsett politisk inriktning sĂ„ Ă€r det megastort ju, menar vĂ„r stadsminister pĂ„ ett litet Coop en vanlig fredagkvĂ€ll om inte de Ă€r mitt i prick vet inte jag. Sen pĂ„ lördagen sĂ„ intog hela Pride Stockholm och jag hĂ€ngde med i tĂ„get, sjöng och dansade med mitt i bland alla paljetter och fĂ€rgexplosioner. Har nog inte haft sĂ„ kul pĂ„ lĂ€nge, fasen vilken folkfest och kommer definitivt vara med igen! Även dĂ€r hade jag tur dĂ„ precis nĂ€r jag kommit runt hela slingan, dĂ„ började det regna men det gjorde faktiskt ingenting dĂ„ jag var sĂ„ uppe i varv sĂ„ var det nog bra med en kalldusch! Sen har jag de resterande tvĂ„ dagarna bara gĂ„tt runt Ă„kt ut till mall of scandinavia och hĂ€lsat pĂ„ megasaknade Palle. SĂ„ jag Ă€r mer Ă€n nöjd, kan verkligen inte sĂ€ga nĂ„gonting som Ă€r negativt med hela den hĂ€r veckan, möjligtvis att den hade kunnat fĂ„tt vara lĂ€ngre haha!
 
Och nu sitter jag pĂ„ ett tĂ„g ner till Skövde för att hĂ€lsa pĂ„ min partner, sĂ„ vi fĂ„r se om jag lyckas ta med mig solen ner dit ocksĂ„! SĂ„ tills nĂ€sta gĂ„ng vi hörs sĂ„ fĂ„r ni sprida massa kĂ€rlek till varandra❀
Vackra domkyrkan i Helsingfors som sÄ pampigt stÄr mitt i staden.